Maak plaats, mevrouw

Philip Merckx en Henry Vanloveren zijn, ondanks hun noeste arbeid, de niet zo succesrijke zakenpartners en uitgevers van kinderboeken. Waar Philip in het huwelijk met zijn vrouw Johanna al 15 jaar lang het rechte pad bewandelt, houdt Henry er een kleurrijk liefdesleven op na.

Linda, zijn halven trouwboek, is zonder zijn medeweten echter al lang op de hoogte van zijn escapades en wenst hem eens “een neus te zetten” via een geheim rendez-voustje op het appartement van de familie Merckx met Walter Debock.

Toeval wil nu echter dat op dezelfde avond ook Henry één van zijn zoveelste veroveringen, de genaamde Fanny Willems, in ’t geniep heeft uitgenodigd op het appartement van de familie Merckx om eens “wat nader kennis te maken”…

Alsof dat nog niet genoeg is, wil het dan toch ook nog lukken zeker dat de extravagante woningdesigner, Maurice Laflosche, die ondertussen al 3 maanden bezig is met het inrichten van het appartement ook op hetzelfde ogenblik een afspraakje versierd heeft met dienstmeid Sylvie Hauser … “om het nieuwe bed in het appartement eens te testen”.

In deze amoureuze en overspelige context krijgt de uitgeverij Merckx–Vanloveren uit het niets een zakelijk aanbod dat haar van de wisse ondergang kan redden: de wereldvermaarde schrijfster van kinderboeken, Olivia Henriette Smits, heeft de deur bij haar vorige uitgever dichtgegooid en wil een deal sluiten met een nieuwe uitgever. Er is echter één cruciale voorwaarde: de reputatie van de uitgever dient onberispelijk te zijn en enige vorm van ongerijmde seksuele fantasie is geheel uit den boze.

Mevrouw Smits komt jammer genoeg precies op deze chaotische avond haar contract onderhandelen.

Auteur

Ray Cooney en John Chapman

Regisseur

Erik Valvekens & Jules Lowet

Video

« of 22 »

foto’s

Ga terug