de caraïbische zee

 

We volgen het wel en wee mee van Mie, een goedhartige vrouw van in de zestig, met gezond verstand en optimisme en bepaald niet verwend door het leven. Nicole van ongeveer dertig, een onderwijzeres, getrouwd met Jef. Nicole klaagt veel, ook zonder werkelijke reden (het is nog allerminst duidelijk wat ze mankeert) en ze is laf, in die zin dat ze altijd heeft gedaan wat anderen van haar verwachten.

Met haar huilbuien en uitbarstingen maakt ze de moedige Mie van streek. De dialogen tussen beide vrouwen zijn ontroerend, grappig en tegelijk onthullen zij hoe ze in het leven staan. Ook veelzeggend zijn de gesprekken met de diverse bezoekers.Nicole en Mie steunen elkaar, ook al kunnen ze elkaar op bepaalde momenten niet luchten, maar wat belangrijker is: ze delen hun angsten en hun hoop. Samen vinden ze troost in de gedachten aan een bootreis naar de Caribische Zee.

Een triest verhaal, zal u denken. Dan heeft u het bij het foute eind! De personages die de revue passeren zijn zo levensecht en uiteenlopend van karakter dat u een glimlach en zelfs een lach en een traan niet zal kunnen bedwingen.

Auteur

René Verheezen

Regie

Erik Valvekens

 

foto’s

 

 

 

Ga terug