de droom van zotte Rik

 

Het is kerstavond. In een appartement ergens in een Antwerpse wijk is men druk bezig met de voorbereidingen van een groot feest. Het kerstfeest is ook het verjaardagsfeest van Va Louis. Hij wordt namelijk 80. Va Louis zit in een rolstoel na een ongeval jaren geleden, en hij woont in bij zijn zoon Jan en diens vrouw Anna. Jan en Anna hebben drie kinderen. De oudste zoon, Hugo, heeft verkering met Maria. De dochter ,Paula, heeft ‘een gewone vriend’ André en dan is er nog de jongste zoon, Erik, met extreemrechtse ideeën.

Op het feest mogen ook tante Amelie, de oudste dochter van Louis, en haar man, nonkel Prosper, niet ontbreken. Dan is de familie compleet en kan er gevierd worden.Of toch niet? Het feestje ontaardt in kleine ruzies, terwijl bij va Louis de herinneringen aan de strijd van de socialisten en hun dromen naar boven komen. Als verjaardagsgeschenk vraagt Louis nog een keer te mogen terugkeren naar zijn Sint Andrieskwartier. Zijn kleindochter helpt hem deze wens te vervullen.

Va Louis herkent zijn vroegere wijk niet meer. Alles is veranderd maar, naar zijn mening, in de verkeerde zin. Bij zijn thuiskomst in het appartement verneemt hij dat men hem zo snel mogelijk naar een home wil brengen. Va Louis verzet zich natuurlijk. De tijden veranderen. Hoe de tijd va Louis verandert beleven we in „De droom van zotte Rik”.

Auteur

Jan Christiaans en Walter Tillemans

Regisseur

Juul Lowet

Video

« of 23 »

foto’s

Ga terug