het manuscript

 

Nog geen jaar geleden kwamen de vrouwen vader van Eduard van Gervenhorst bij een mysterieus auto-ongeluk om het leven. Eduard kan het verlies van zijn dierbaren niet verwerken en zijn dominante moeder maakt daar handig gebruik van door hem als een kleine jongen te behandelen.

Sara, de huishoudster, praat steeds op hem in om hem minder afhankelijk te maken van zijn moeder. Sandra, zijn dochter, ligt ook met haar oma in de clinch, omdat ook zij weinig ruimte krijgt om haar eigen leven te leiden. Henny, de buurjongen, is smoorverliefd op Sandra. Hij is een meester in het neerzetten van allerlei typetjes en gebruikt die kwaliteit niet alleen om bij Sandra in de smaak te vallen maar ook om haar oma te pesten. Die wil namelijk niet dat hij haar kleindochter achterna loopt.

Het verdriet van Eduard blijkt gespeeld verdriet te zijn. Hij heeft reeds lange tijd een verhouding met Roos Bloem, hoofd van de boekhouding. De huisvriend inspecteur Charles van Uffelen verschijnt met het eerste gedeelte van een geheimzinnig manuscript. De titel bestaat uit zes woorden en alleen het laatste woord is ingevuld nl. “GERVENHORST“. Met een vaste regelmaat verschijnen er nieuwe hoofdstukken, waarin situaties beschreven worden die mogelijk iets te maken kunnen hebben met de familie van Gervenhorst.

Langzaam maar zeker onthult het manuscript diverse geheimen die uiteindelijk Eduard fataal worden. Als de inspecteur hem wil arresteren voor de moord op zijn vrouwen vader en voor het handelen in drugs, wordt hij in zijn eigen huis doodgeschoten. Wie schreef het manuscript? Waarom werd het geschreven? Wie vermoordde Eduard? Waarom moest hij sterven? Vragen die opgehelderd worden in deze goed geschreven thriller, waarin gelukkig ook de humor niet ontbreekt.

Regisseur

Erik Valvekens

Auteur

Jo Snoeren

 

foto’s

 

Ga terug